IDŐPONTFOGLALÁS ITT! 

1133 Budapest, Kárpát u. 26.
(bejárat a Pozsonyi útról)

+36-1/780-8380

Hétköznap: 8-13 és 15-20
Szombaton: 9-12
Vasárnap: zárva

 

1133 Budapest, Kárpát u. 26.
(bejárat a Pozsonyi útról)

+36-1/780-8380

Hétköznap: 8-13 és 15-20

Szombaton: 9-12

Vasárnap: zárva 

angol nyelv Pozyonyidoki

Hím vadászgörények ivartalanításának több oka is lehet:

Nem kívánt szaporulat kivédése

A görényfélék nagyon szapora állatok. A vadászgörények általában 5-12 hónapos koruk körül már ivarérettek, a nőstények tavasztól őszig ivarzásra képesek, a párzás petesejtleválást provokál, évente akár több almot is lerakhatnak, egy alomban átlag 3-8 kisgörényt fialnak.

Kijáró hím vadászgörények párzási marakodásának és hyperagresszív viselkedésének kivédése

A kijáró hím vadászgörények gyakran marakodnak egymással egy-egy nőstény kegyeinek elnyeréséért, illetve az elnyert nősténnyel a párzás alatt, és jellemzően a pázási időszaok között is. A harapásokkal, karmolásokkal erősen fertőzött sebeket ejthetnek egymáson.

Lakásban tartott hím vadászgörények jelölésének és hyperagresszív viselkedésének megszüntetése

A szobában tartott ivarérett hím vadászgörények kellemetlenségeket okozhatnak azzal, hogy penetráns illatú hím nemi hormonokkal teli vizeletükkel jelölik meg tárgyainkat a lakásban. Emellett a párzási időszakon túl még a nőstényekkel is agresszívak, támadóak.

Az ivartalanítással kapcsolatban a tulajdonosoknak érdemes tudnia:

Az ivartalanítás altatásban történik, így az altatószer esetlegesen hányást okozó mellékhatása miatt fontos, hogy a műtét előtt néhány órát koplaltassuk állatunkat. A műtét során a heréket távolítjuk el a herezacskó előtt ejtett kb. fél cm-es seben keresztül. A műtéti sebet varratokkal egyesítjük, a bőrvarratokat egy hét múlva vesszük ki. A műtéti seb nyalogatását védőgallérral akadályozhatjuk meg.